Kwaliteit en

voorspelbaarheid

zijn geen toeval.

Dr. Sjoerd Smeekens

Professionele ervaring

 Dr. Sjoerd Smeekens studeerde in 1997 af aan de Universiteit van Nijmegen. Van 1999 tot 2002 werkte hij als Assistent Professor aan de afdeling voor Reconstructieve Tandheelkunde in Bazel (CH).  Vanaf 2002 tot 2005 was hij als Associate Professor aan deze Universiteit in Bazel werkzaam.  In 2005 volgde de benoeming tot Associate Professor aan de Universiteit van Freiburg (D) waar Dr. Sjoerd Smeekens als directeur van het "Postgraduate Programme" de opleiding van stafleden en het studentenonderwijs onder zijn verantwoordelijkheid droeg. In 2006 behaalde hij de Zwitserse specialisatie in de Reconstructieve Tandheelkunde (parodontologie, implantologie, restauratieve en prothetische tandheelkunde) en in 2008 de Duitse specialisatie in de prothetische tandheelkunde en materiaalkunde. Vanaf 2009 is hij als Visiting Professor verbonden aan de Universiteit van Pennsylvania (USA) en geeft wereldwijd voordrachten op congressen en cursussen. Sinds het afronden van zijn promotieonderzoek in de parodontologie heeft hij een praktijk voor Reconstructieve Tandheelkunde en geeft nascholing binnen deze integrale tandheelkundige specialisatierichting. Sinds 2010 is hij bestuurslid van de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT) en werkzaam als extern docent aan de afdeling Orthodontie van de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2010 is hij door de European Prosthodontic Association (EPA) officieel erkend als specialist in Prosthodontics.

2010

In oktober erkend als specialist in Prosthodontics door de European Prosthodontic Association (EPA).

2010

Sinds 2010 verbonden als extern docent aan de afdeling Orthodontie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

2010

Bestuurslid van de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT).

2009

Benoemd tot Visiting Professor aan de Universiteit van Pennsylvania (USA).

2008

Praktijk voor Reconstructieve Tandheelkunde (NL).

2008

Erkend specialist voor Prothetische Tandheelkunde van de Duitse Vereniging voor Tandheelkunde (DGZMK) en de Duitse Vereniging voor Prothetische Tandheelkunde & Materiaalkunde (DGPRO).

2008

Promotie naar aanleiding van een promotieonderzoek in het vakgebied van de Parodontologie aan de Universiteit van Freiburg (DE).

2005-2008

Associate Professor (Oberarzt) aan de afdeling voor Prothetische Tandheelkunde, Universiteit Freiburg, (DE) (Directeur Prof. Dr. dr. hc. J.R. Strub).

2005-2008

Directeur van het "postgraduate" programma en van de opleiding voor stafleden en het studentenonderwijs in uitgebreid kroon & brugwerk en prothetiek, Universiteit Freiburg (DE).

2006

Erkend specialist voor Reconstructieve Tandheelkunde van de Zwitserse Vereniging voor Tandheelkunde (SSO) en de Zwitserse Vereniging voor Reconstructieve Tandheelkunde (SSRD).

2002-2005

Associate Professor (Oberarzt) aan de afdeling voor Reconstructieve Tandheelkunde en Myoarthropathien, Universiteit Basel, Zwitserland (Directeur: Prof. Dr. C.P. Marinello).

1999-2001

Directeur van de subfaculteit Myoarthropathien (Gnathologie & TMD), Universiteit Basel, Zwitserland (Directeur: Prof. Dr. C.P. Marinello).

1999-2002

Staflid (Assistent Professor) aan de afdeling voor Reconstructieve Tandheelkunde en Myorthropathien, Universiteit Basel, Zwitserland (Direktor: Prof. Dr. C.P. Marinello).

1999

Waarnemer in orthodontie praktijk in Kleve (DE).

1997-1999

Waarnemer in algemene praktijk, Uden (NL).

Waarnemer in praktijk voor Parodontologie en Implantologie,  Beek (NL).

Waarnemer in verwijspraktijk voor parodontologie en uitgebreid kroon en brugwerk, Nijmegen (NL).

1997

Waarnemer in algemene praktijk, Oranjestad, Aruba, Nederlandse Antillen.

1996

Opleiding aan University of Kentucky, College of Dentistry in Lexington, Kentucky (USA).

1991-1997

Tandheelkunde studie, Universiteit Nijmegen (NL).